Σεμινάρια Ιατρικού Βελονισμού 2013 – 2015

24  χρόνια  Βιο-ιατρικός  Βελονισμός

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 1989, ιδρύθηκε στην Αθήνα το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience (www.acuscience.gr).

Μια ολιγομελής ομάδα έμπειρων επιστημόνων προσπάθησε να προωθήσει τον ιατρικό Βελονισμό στην Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό  δημιούργησαν ένα βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης τριακοσίων ωρών, με στοιχεία παραδοσιακού κινέζικου βελονισμού, ιατρικού βελονισμού, ηλεκτροβελονισμού και ωτοβελονισμού.

Αυτά τα 24 χρόνια έχουν ολοκληρωθεί  με συνέπεια 22 διετείς σεμιναριακοί κύκλοι (σε 420 σαββατοκύριακα), συμπληρώνοντας 6100  ώρες εκπαίδευσης. Με την φετινή απονομή θα έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 800 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, με τους οποίους έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες συνέδρια και πέντε μετεκπαιδευτικά ταξίδια στο Πεκίνο (TCM University of Beijing).

Την εκπαιδευτική μας εγκυρότητα  επιβεβαιώνουν τα δεκάδες εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Πάτρα, η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη όπου, οι συνάδελφοι που εκπαιδεύτηκαν στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience, εφαρμόζουν  τεχνικές Ιατρικού Βελονισμού για ευρύ φάσμα παθήσεων, στα πλαίσια των βασικών ενδείξεων της μεθόδου.

Η σημαντικότερη όμως προσφορά μας, είναι η καθιέρωση του Ιατρικού Βελονισμού στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με εκατοντάδες ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια της Ελλάδας (τελευταία συμμετοχή και στο 38ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο της Αθήνας,  16 Μαΐου 2012, Διεταιρική Συζήτηση με θέμα «Εναλλακτική Ιατρική: Σύγχρονες εφαρμογές»), με συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και με δεκάδες ομιλίες σε Διεθνή Συνέδρια  Βελονισμού (Δανία, Κορέα, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Αγγλία, Σκωτία, Πεκίνο) υποστηρίξαμε τη συμπληρωματική εφαρμογή του Βασισμένου σε Ενδείξεις Βελονισμού.

Το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience συνεχίζει το έργο του  με σκοπό την κατάρτιση των συναδέλφων και την ανακούφιση των ασθενών. Ενημερώνουμε όσους γιατρούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 23ο  κύκλο σεμιναρίων Ιατρικού Βελονισμού της Αθήνας, ότι οι  εγγραφές αρχίζουν  29 Απριλίου 2013. Το  πρώτο Σαββατοκύριακο εκπαίδευσης (εισαγωγή στον Βίο-ιατρικό βελονισμό) έχει προγραμματιστεί για τις   28 και 29  Σεπτεμβρίου 2013.
Λεπτομέρειες θα βρείτε στο τρίπτυχο που συνοδεύει  την επιστολή.

ΚΑΡΑΒΗΣ Γ. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, M.D., Med. Ac. FICAE

Ιατρός Φυσικής  Ιατρικής & Αποκατάστασης
Διευθυντής  AcuScience
Αλκμάνος 2 – 115 28 Αθήνα
τηλ. 210 7220542
Fax   210 7293345
e-mail: [email protected]
web site: www.karavis.gr

Πατήστε εδώ για το αρχείο PDF