Διεπιστημονική Ημερίδα Κλασικής Ομοιοπαθητικής και Βιοϊατρικού Βελονισμού “Η Θεραπευτική του 21ου αιώνα” υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

25 Ιανουαρίου, 2013
Off

1η Διεπιστημονική Ημερίδα Κλασικής Ομοιοπαθητικής και Βιοϊατρικού Βελονισμού   Διεπιστημονική Ημερίδα Κλασικής Ομοιοπαθητικής και Βιοϊατρικού Βελονισμού “Η Θεραπευτική του 21ου αιώνα” υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

“Η Θεραπευτική του 21ου αιώνα”
υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ξενοδοχείο Golden Age (Μιχαλακοπούλου 57, Ιλίσια)

Τα νεώτερα δεδομένα από τη βασική και κλινική έρευνα και τη θεσμοθέτηση στις κύριες θεραπευτικές μεθόδους της εναλλακτικής ιατρικής

Πρόεδρος της ημερίδας: Ιωάννης Στ. Παπαδόπουλος (Αν. Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο οποίος θα εξάγει τα συμπεράσματα της ημερίδας.

Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής Πάρης Τσάρτας, ο καθηγητής Ιωάννης Δαρζέντας, Πρόεδρος του τμήματος μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων και η Ομότιμη Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθήνας Αικατερίνη Χαρβάλα. Θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) Κ. Τσιτινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Χρήστου, ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Ιατρικής Κίνησης (ΑΙΚ) Ανδρέας Θωμόπουλος.

Η θεματολογία περιλαμβάνει παρουσίαση αποτελεσμάτων βασικής έρευνας, κλινικών μελετών και μετα-αναλύσεων, αναφορά στην εμπειρία και τα αποτελέσματα από εξωτερικά ιατρεία στη χώρα μας και νοσοκομεία του εξωτερικού όπου ήδη έχει ενταχθεί η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός στα πλαίσια της ολιστικής-συνδυαστικής ιατρικής (integrated medicine), όπου συνδυάζονται κλασική και εναλλακτική ιατρική.

Διοργανωτές: Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (www.homeopathy.gr)
και
Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού (www.mediacus.gr)

‘Ώρα προσέλευσης: 8.45 πμ

9.00-9.30 Χαιρετισμοί

Προεδρείο: Πέτρος Γαρζώνης, Μιλτιάδης Καράβης

9.30-10.00 Γιώργος Χαριτάκης, διδάκτωρ Παν. Αιγαίου: “Η Συστημική Σκέψη στην Ομοιοπαθητική Ιατρική”

10.00-10.30 Γιώργος Λένης: «Βασισμένος σε ενδείξεις βελονισμός. Στοιχεία εργαστηριακής και κλινικής έρευνας».

10.30-11.00 Σπύρος Κυβέλλος: “Δεδομένα Βασικής και Κλινικής Έρευνας στην Ομοιοπαθητική ”

11.00-11.30 Διάλλειμα

Προεδρείο: Αργύρης Μακρής, Ευγενία Στρατηγάκη

11.30-12.00 Αικατερίνη Χαρβάλα, ομ. Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Φυτά, τα διαχρονικά φάρμακα της φύσης»

12.00-12.30  Ίρις-Χριστίνα Σκούρα: «Βελονισμός και χρόνιος, εκφυλιστικής αιτιολογίας πόνος. Η οπτική του ορθοπεδικού».

12.30-1.00 Δημοσθένης Παπαμεθοδίου: “Η Θεσμοθέτηση της Ομοιοπαθητικής σε Ελλάδα και παγκοσμίως”

1.00-1.30 Μιλτιάδης Καράβης: «Εισαγωγή στον Βιοιατρικό Βελονισμό. Αντιφλεγμονώδης και αντι-αποπτωτική δράση».

1.30-2.00 Ιωάννης Στ. Παπαδόπουλος, αν. καθηγητής φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Συμπεράσματα»

Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωση εδώ