ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ 2014-16

10 Ιουνίου, 2014
Off

25  χρόνια  Βιο-ιατρικός  ΒελονισμόςΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ 2014-16

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 1989, ιδρύθηκε στην Αθήνα το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience (www.acuscience.gr).

Μια ολιγομελής ομάδα έμπειρων ιατρών ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει τον ιατρικό Βελονισμό στην Ελλάδα. Με συλλογική δουλειά σχεδιάστηκε ένα βασικό πρόγραμμα εκπαίδευσης τριακοσίων ωρών, με στοιχεία παραδοσιακού κινέζικου βελονισμού, ιατρικού βελονισμού, ηλεκτροβελονισμού και ωτοβελονισμού.

Αυτά τα 25 χρόνια έχουν ολοκληρωθεί με συνέπεια 22 διετείς κύκλοι σεμιναρίων βελονισμού: 460 σαββατοκύριακα, 6500 ώρες εκπαίδευσης.

Με την φετινή απονομή θα έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 830 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, με τους οποίους έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες συνέδρια και πέντε μετεκπαιδευτικά ταξίδια στο Πεκίνο (TCM University of Beijing).

Την εκπαιδευτική μας εγκυρότητα επιβεβαιώνουν τα δεκάδες εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Πάτρα, η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη όπου, οι συνάδελφοι που εκπαιδεύτηκαν στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience, εφαρμόζουν τεχνικές Ιατρικού Βελονισμού για ευρύ φάσμα παθήσεων, στα πλαίσια των βασικών ενδείξεων της μεθόδου.

Η σημαντικότερη όμως προσφορά μας, είναι η καθιέρωση του Ιατρικού Βελονισμού στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με εκατοντάδες ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια της Ελλάδας (τελευταία συμμετοχή και στο 38ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο της Αθήνας, 16 Μαΐου 2012, Διεταιρική Συζήτηση με θέμα «Εναλλακτική Ιατρική: Σύγχρονες εφαρμογές»), με συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και με δεκάδες ομιλίες σε Διεθνή Συνέδρια Βελονισμού (Δανία, Κορέα, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Αγγλία, Σκωτία, Πεκίνο, Βαρκελώνη, Ελβετία) υποστηρίξαμε τη συμπληρωματική εφαρμογή του Βασισμένου σε Ενδείξεις Βελονισμού.

Το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience συνεχίζει το έργο του με σκοπό την κατάρτιση των συναδέλφων και την ανακούφιση των ασθενών. Παράλληλα συμμετέχουμε σε ερευνητικά προγράμματα προωθούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης) και στα συμβούλια Παγκοσμίων Επιστημονικών Σωματείων Βελονισμού (ICOM. ISOM, ICMART), που σχεδιάζουν τις πολιτικές στο χώρο του βελονισμού (Παραδοσιακού και Βιοΐατρικού).

Ενημερώνουμε όσους γιατρούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 24ο κύκλο σεμιναρίων Ιατρικού Βελονισμού της Αθήνας, ότι οι εγγραφές αρχίζουν 28 Απριλίου 2014. Το πρώτο Σαββατοκύριακο εκπαίδευσης (εισαγωγή στον Βίο-ιατρικό βελονισμό) έχει προγραμματιστεί για τις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Λεπτομέρειες θα βρείτε στο τρίπτυχο που συνοδεύει την επιστολή.

ΚΑΡΑΒΗΣ Γ. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, M.D., Med. Ac. FICAE
Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης
Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού
Διευθυντής Τμήματος Βελονισμού Κ.Α.Α. ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

Αλκμάνος 2 – 115 28 Αθήνα
Tηλ. 210 7220542
Fax 210 7293345
E-mail: [email protected]
Web site: www.karavis.gr
www.facebook.com/karavis.gr